Het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland neemt nog ieder jaar toe. Steeds meer mensen vallen voor de vrijheden die het op eigen houtje ondernemen met zich meebrengt. Bovendien kun je in veel sectoren ook veel meer verdienen wanneer je als zelfstandige werkt. Toch is het niet alleen maar goud wat er blinkt. Wat veel zelfstandigen niet realiseren, is dat zij ook volledig verantwoordelijk zijn voor hun inkomen op het moment dat zij (even) niet meer kunnen werken. Je kunt misschien wel even leven van je reserves, maar wat als je langdurig ziek thuis komt te zitten? In dat geval moet je een vangnet hebben. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dit vangnet aan de hand van een AOV verzekering kunt maken. 

Waarom je een AOV zou moeten hebben 

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is nog niet verplicht in Nederland, maar dat gaat het wel worden. Dat is niet zonder reden. Als je ziek wordt, is dit al een groot probleem, maar het probleem wordt nog groter wanneer je daardoor ook je vaste lasten niet meer kunt betalen. Heb je een huis gekocht, dan bestaat de kans bijvoorbeeld dat je je woning moet verkopen omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Dergelijke risico’s zou je niet moeten willen lopen en daarom is een AOV zzp van groot belang. Anders dan veel mensen denken, is deze verzekering er niet alleen op gericht om je inkomen op peil te houden wanneer jij dit zelf niet meer kunt binnenhalen, maar het is er ook op gericht om te voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten. Je kunt namelijk met een adviseur bespreken wat voor jou een gezonde manier van werken is. Ben je ziek thuis komen te zitten en wil je de draad weer oppakken? Dan kun je je AOV gebruiken om een re-integratietraject te starten. Je ziet het; een AOV is meer dan alleen een manier om je inkomen te behouden, het is een manier om je werk goed te kunnen en blijven doen. 

Wat heb je nodig? 

Mensen zijn allemaal verschillend en dat geldt zeker voor het werk dat zij doen. Het spreekt daarom voor zich dat niet iedereen dezelfde AOV zou moeten afsluiten. Wil jij weten wat het beste is in jouw situatie, dan kun je een gesprek aanvragen met een adviseur. Deze kijkt met jou naar de mogelijkheden en zal je vervolgens laten zien welke AOV voor jou de beste is. Zo weet je zeker dat je met een pakket eindigt waar je op kunt bouwen. Dat geeft niet alleen nu gemoedsrust, het zal ook in tijden van ziekte heel veel stress wegnemen. 

Weet je al wat je nodig hebt? 

Mocht je al weten wat je nodig hebt, dan kun je je AOV ook gelijk aanvragen via de site van een gerenommeerde verzekeraar als bijvoorbeeld Univé. Een virtuele assistent helpt je en vervolgens kun je met een paar klikken op de muis je polis afsluiten.